HTML

focistenek

Football-sztárok

Friss topikok

Partnerek

  Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás  

Címkék

Hodgson taktikai diadaláról cikkezik az angol sajtó

2012.06.16. 15:14 :: lakatostomi

Roy Hodgson angol szövetségi kapitány remekül sakkozott az embereivel; a svédek a „majdnem hősiesség" miatt szomorkodnak; a franciák kék villámcsapást emlegetnek – három részlet rövid lapszemlénkből, amelyet a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának két pénteki mérkőzése apropóján készítettünk. „Roy Hodgson átment a taktikai vizsgán – fogalmaz a BBC elemzője, Phil McNulty. – A kapitány munkásságát az alapján ítélik meg, nagy húzásai miképpen hatnak az eredményekre, és meg kell állapítanunk, ezúttal jól döntött a taktika kidolgozásakor, sőt akkor is, amikor úgy tűnt, a dolgok kezdenek rosszra fordulni."

ibra.jpg

 

Az elemző egyrészt Andy Carroll kezdőcsapatba állítására, másrészt „a második félidő elejének horrorjának" megválaszolására, a később gólt és gólpasszt adó Theo Walcott becserélésére utalt. McNulty megjegyzi ugyanakkor, hogy maradt feladat bőven, hiszen az angol csapat védőjátéka enyhén szólva is bizonytalan. Az Independent – szintén elismerve Hodgson cseréinek kiváló időzítését – külön cikket szentel az ellenfél vezérének, Zlatan Ibrahimovicnak, nem kevés éllel megállapítva: „Ibracadabra megint kudarcot vallott annak bizonyításában, hogy a varázslat több az illuzionizmusnál. Ibrahimovic mindent megtett, de a tehetségét leszólók most egy kicsit hangosabbak lesznek."

A Sun a győztes gólt szerző Danny Welbeck nevével eljátszva érzékelteti, hogy a fiatal támadó visszahozta Angliát a pokolból, míg az első mérkőzés után roppant kritikus Guardian kijevi tudósítója örömmel nyugtázta „Anglia meglepő támadókedvét", illetve azt, hogy sikerült kiszabadulni „az első mérkőzés merev taktikai kagylóhéjából". A svéd Aftonbladet a „Közel a hőssé váláshoz, és mégis vége" címmel elemzi a svéd válogatott Európa-bajnoki játékát, hozzátéve, hogy a válogatottságtól búcsúzó Olof Mellberg majdnem hős lett, de így is kikaptak az angoloktól.

A szakírók azonban látnak biztató jeleket a csapat játékában. Bár a cikk egy „Három gól, egy elbukott Európa-bajnokság és ezer kérdés" mondattal indul, és elsősorban a szurkolókról beszél, akik kempingekben laknak Ukrajnában, és az éves szabadságukat áldozták fel, hogy ott lehessenek az Eb-n. Értük kellett volna jobb eredményt elérni. Az értékelés vége az, hogy „nincs pusztulás és sötétség, lesz ez jobb is", valamint hogy a svéd „nem egy nagy futballnemzet, de előreléphet", így Erik Hamrén szövetségi kapitánynak azt ajánlják, hogy építse újra a válogatottat, miután több idősebb játékos kikopik a nemzeti csapatból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://focistenek.blog.hu/api/trackback/id/tr94592246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása